2015: Et hint av jul

 

Nå er det mørketid, og tradisjonell julemat nytes sammen med familie og gode venner. Vi er også inne i den tiden da det konsumeres mest akevitt i Norge. I løpet av forsommeren, når de hadde fokus på sol, sjømat og båtliv, stemte Aasgaard Gilde og akevitt-entusiaster i Åsgårdstrand fram hvilken smak som skulle være vår lokale akevitt. Nå er spørsmålet;  passer den til lutefisk, pinnekjøtt og ribbe med medisterkaker eller har den for mye smak av sommer? Den engasjerte gjengen i Aasgaard Gilde ønsket å teste ut dette og inviterte medlemmene, en tirsdag kveld i midten av november, til julemiddag på Naustet pub.

Fra venstre: Dag Stangeby, PC Fedt, Rune Sørensen og Nina Ekstrøm kunne konstatere at Aasgaard Strandakevitt også passer til julematen

 

Det var mørkt ute, men inne, på en for anledningen julepyntet pub, var det god stemning. Ribbe og medisterkaker levert fra Meny, ble fortært i lystig lag og det ble utbragt mer enn én skål med Aasgaard Strandakevitt. Oppdraget for medlemmene denne kvelden var helt klart, passer vår akevitt til julemat? Avstemningen var kanskje ikke helt upartisk, men svaret var helt tydelig; 28 av 28 spurte svarte at Aasgaard Strandakevitt fungerer også utmerket som akevitt til julematen.

 

Positive nyheter

Aasgaard Strandakevitt har blitt omtalt i den nye akevittboken Akevitt fra Aalborg til Ægir av Espen Smith.  Stas at vårt lokale produkt er oppdaget og med i det celebre selskap. En annen og veldig positiv nyhet er at Det Norske Brenneri ved Odd Nelvik har trykket opp nye 3000 etiketter, så da er produksjonen kommet opp i 7000. Gründeren Ole Puntervold er tilbake ved brenneriet, og vi håper med dette skiftet at vår oppskrift er godt dokumentert og at vi fortsetter med den unike smaken som vi hadde på den første produksjonen. Hva med å gi bort ei flaske i julegave til de som ”har alt”?

Styret i Aasgaard Gilde Tom Brunstad, Helge Rognes og Terje Simonsen viser stolt fram at deres «baby» har blitt omtalt i en akevittbok.

 

Vinmonopol til Åsgårdstrand

I sterk konkurranse fra mange steder i landet ble Åsgårdstrand nylig valgt ut til å få eget vinmonopol-utsalg igjen. Det forrige polutsalget i vår lille by ble lagt ned i 1943, så etter 73  år med ”tørke” vil vi i 2016 igjen få vårt eget utsalg. Dette vil gi Åsgårdstrand en ny attraksjon da vi kan tilby Aasgaard Strandakevitt i egen by.

 

Overskudd fra salget

Noe av overskuddet fra salget av Aasgaard Strandakevitt går til noe godt å drikke til julematen for de eldre på aldershjemmet. Dette er det første positive bidraget fra Aasgaard Gilde i Åsgårdstrand. Vi oppfordrer alle som har idéer til andre hyggelige lokale tiltak om å ta kontakt med oss.

Terje Simonsen og Helge Rognes forteller Kåre Rye (89) som er beboer på Åsgårdstrand Sykehjem om utviklingen av den lokale akevitten.

 

Vi ønsker alle en riktig god jul!

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes