Ingen tvil, Aasgaard Gilde-produktene passer til norske tradisjonsretter!

Aasgaard Gilde er inne i sitt 10års-jubileumsår og arrangerte nylig en tradisjonell middag i Seilforeningens flotte lokaler. Med 54 medlemmer til stede, var det en hyggelig kveld med god mat og drikke.

Kokkene Jon Anders Takvam, Arve Becher og Finn Lauvli sto for matlagingen, og menyen var inspirert av norske tradisjonsretter. Som en spesiell touch, ble alle rettene servert med Aasgaard Strandakevitt, både i og sammen med middagen. Noe av hensikten med middagene vi arrangerer er å teste om vår egen strandakevitt passer til norske tradisjonsretter, og nok en gang var dommen fra de 54 i testpanelet at det gjør den 😊.

Forretten besto av minipannekaker med sopp og speket elghjerte, som var en smaksrik start på måltidet. Hovedretten var en velsmakende elggryte med potet og sesongens grønnsaker. Til dessert ble det servert råkrem med multer og eggelikør, en søt og frisk avslutning på en deilig middag. 

Både kokk og jeger

Desserten forberedes

En av kveldens kokker, Jon Anders Takvam, hadde også en spesiell rolle i middagen. Ikke bare er han en dyktig kokk, men han var også jegeren som hadde skutt elgen som var i hovedretten, speket elghjertet som ble brukt i forretten, og plukket multene som var i desserten. Sammen med de erfarne kokkene Arve Becher og Finn Lauvli kunne trioen gi gjestene en unik og autentisk smaksopplevelse. Alle rettene var tilberedt med omhu og presentert på en flott måte, noe som fikk alle gjestene til å reise seg og takke kokkene for den gode maten.

Gjestene ble ønsket velkommen med Aasgaard Strandbobler, en forfriskende start på kvelden. Deretter ble det servert Aasgaard Strandakevitt og Aasgaard Strandøl som passende følgesvenner til maten. Til slutt kunne gjestene nyte en Aasgaard-juleakevitt fra 2019, som rundet av en perfekt kveld. Alle produktene finner du her.

Aasgaard Gilde ønsker å takke for det fine samarbeidet som er mellom foreningene i Åsgårdstrand, Seilforeningen for leie av lokaler og Sjømannsforeningen for lån av bysse og utstyr. 

Videre i 2023

Videre i jubileumsåret vårt skal vi holde en liten restaurant under Åsgårdstrandsdagene, være med på Horten Mat & Øl festival i august og vi planlegger en skikkelig jubileumsfest til høsten. Vi er nå 176 medlemmer og det er plass til flere om du ønsker å bli en del av Aasgaard Gilde. Kontakt oss her.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes