2015: Aasgaard Gilde gir noe tilbake

 

Aasgaard Gildes viktigste formål er å gi noe tilbake til Åsgårdstrand, enten det er i form av en økonomisk støtte eller på andre måter. Å bidra til at de eldre på Åsgårdstrand sykehjem kunne nyte litt akevitt til jul, var Gilde-medlemmenes første ønske og Kåre Rye (89) var den første som testet akevitten når den ble overbragt til sykehjemmet.

Kåre kunne fortelle at han har vært medlem av edruskapsnemda i kommunen, men hadde likevel et positivt forhold til akevitt,  og han uttrykte at han var imponert over det han hadde sett Aasgaard Gilde hadde fått til. Kåre er ikke avholdsmann, men sier «alt med måte». Han likte designet på flasken og idèen om å sette smaken på lyset i Åsgårdstrand. Det samme lyset som har inspirert mange billedkunstnere.

Kåre fortalte også at han var en av få gjenlevende i Åsgårdstrand som har møtt selveste Edvard Munch, og det utenfor Åsgården under krigen.

De ansatte på sykehjemmet forteller, at også de øvrige beboerne var veldig fornøyde med å ha muligheten til å nyte en akevitt til julematen, etter behag.

Terje Simonsen og Helge Rognes skåler med Kåre Rye (89) som er beboer på Åsgårdstrand Sykehjem.

 

Den andre gaven som ble delt ut før jul, var til Åsgårdstrand frivillige by-orkester. Aasgaard Strandakevitt ble overrakt på deres faste akevitt-øvelse før jul. Denne fant sted hjemme hos familien Bjønnes i Damgata, og akevitten tok øvelsen og musikkopplevelsen opp til et høyere kunstnerisk nivå ;-).

Aasgaard Gilde støttet akevitt-øvelsen

 

Terje Simonsen bistår med sin «musikk» på akevittøvelsen, sammen med Hanne Aaspaas

 

Før jul testet akevitt-entusiastene fra Aasgaard Gilde akevitten til julemat, og man var klokkeklar og samstemte på at Aasgaard Strandakevitt også passer godt til julemat. I februar var det en ny rett som skulle testes opp mot smaken av akevitten, og denne gang var det rakfisk fra Valdres. Akevitten ble godkjent, og det samme ble rakfisken.

 

Sommeren 2016 blir det vinmonopol i Åsgårdstrand, og for sikre fulle hyller har Det Norske Brenneri sørget for en ny produksjon av 3000 flasker av Aasgaard Strandakevitt, noe som gjør at produksjonen nå er oppe i 7000 flasker.

 

Vi venter fremdeles på flere forslag til gode formål overskuddet kan gå til, så vi oppfordrer interessenter om å ta kontakt på e-post: kontakt@aasgaargilde.no

Bilde fra Åsgårdstrand sykehjem
Foto Gjengangeren ved Trude Brænna Larsen på sykehjemmet.
Bildene fra akevitt-øvelsen er tatt av Terje Simonsen
Tekst: Terje Simonsen

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes