Besøk av Stig Bareksten, verdens beste destillatør – og hjertevarm gaveutdelig

Stig Bareksten

En lørdag i slutten av mars 2021, kom Stig Bareksten fra Oss Craft Destilleri i Bergen til Sjømannsforeningen lokaler. En stor gjeng Åsgårdstrandinger fikk oppleve et gin-foredrag og selvfølgelig smake på de premierte gin-sortene som Bareksten har utviklet.

Aasgaard Gilde har suksess på mange måter og det nyter Åsgårdstrands innbyggere godt av. Overskuddet av salget går denne gang til innkjøp av verdens mest avanserte hjertestarter på markedet, denne kvelden ble gaven overrakt til byen vår.

Stig Bareksten har med sin eksepsjonelle kunnskap og særegne måte å tenke på, skapt interesse og fått distribusjon av sine produkter rundt om i verden. Han er det nærmeste man kommer en «spritprofessor» her til lands. Aasgaard Gilde har samarbeidet med Bareksten siden 2014 og han var med på å utvikle Aasgaard strandakevitt og nå vårt siste produkt, Aasgaard Recepten, en bitterdram.

Karakteristisk historieformidler – Og verdens beste gin

Når vi inviterte Stig til å fortelle sin historie og la oss prøvesmake på hans 6 forskjellige ginvarianter, var han ikke vanskelig å be. Med sin karakteristiske stil og sine evner til å formidle historie og kunnskap skiller Stig Bareksten seg ut rundt om i sin bransje.

I Sjømannsforeningens lokaler fikk vi smake på gin som er rangert som verdens beste flere år på rad og hans spesielle Navy Strenght Gin gjorde nylig rent bord i London Spirits Competition 2022. Produktet vant i alle fire katagorier, som aldri har skjedd tidligere.

Sjømannsforeningen var fyllt til randen av glade gin entusiaster

Demonstrasjon av hjertestartere

Før Bareksten holdt sitt gin-foredrag var Røde Kors representert ved Thor Høybakk som demonstrerte og fortalte om hvordan hjertestarterne Aasgaard Gilde gir til Åsgårdstrand fungerer.

Thor fortalte at Aasgaard Gilde har valgt å gi verdens mest avanserte hjertestarter. På grunn av Covid i Asia så var det noe ventetid før ankomst til Åsgårdstrand, men nå er alle hjertestarterne utplassert i byen vår; En ved servicebygget på brygga, en ved Joker og en ved Idrettsanlegget. Aasgaard Gilde jobber også med å utforme et hjerte-, lungeredningskurs(HLR) som er tilpasset de nye hjertestarterne.

Aasgaard Gilde har blitt 153 medlemmer

Vi du også bli medlem, er det bare lese våre vedtekter her. Medlemskapet koster kr 1000 kr, som er en engangsavgift. Foreningen krever ingen dugnadsinnsats eller andre økonomiske forpliktelser. Men ønsker du å engasjere deg i flere deler av arbeidet og produktutvikling er det fritt frem for det. Hvert år inviterer vi inn til flere sosiale arrangement. Er du ny i byen er et medlemskap i Aasgaard Gilde en døråpner til mange nye bekjentskap.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes