Smaken av lyset i Åsgårdstrand.

Smaken av lyset i Åsgårdstrand er nå bestemt og Stig Bareksten fra Det Norske Brenneri (DNB) er henrykt over entusiasmen som Åsgårdstrands befolkning hadde under prøvesmakingen lørdag 31. januar 2015.

Over hundre entusiastiske prøvesmakere ville være med på å bestemme hvilken akevitt som skal representere lyset i Åsgårdstrand. Deltakerne på finaleprøvesmakingen kunne velge mellom tre varianter, og det var engasjerte diskusjoner overalt. Vinnersmaken fikk halvparten av stemmene og det blir en akevitt som passer til både sommerens ankerdram og gode sjø- og kjøttmåltider.

Helge Rognes til høyre står her med resultatene av prøvesmakingen. Terje Simonsen er klar for å fortelle om vinnersmaken.

Aasgaard Gilde, med Helge Rognes, Terje Simonsen, Tom Brunstad og Øivind Ramde i spissen, sto for et velregissert arrangement der ingenting ble overlatt til tilfeldighetene. Her var det både en egenutviklet prøvesmakefjøl med plass til en liten kanapé, fargekode på smaksprøveglassene og tellekorps. Terje Simonsen presenterte akevittentusiastenes planer og historie. Før arrangementet lørdag var det 35 medlemmer som har betalt inn 1000kr hver, men  etter dette arrangementet regner Aasgaard Gilde å få en del flere medlemmer. Overskuddet fra akevittsalget skal skape mer glede i Åsgårdstrand. 

Stig Bareksten fra DNB.

Stig Bareksten fra DNB fortalte at brenneriet i Grimstad har avslått alle lokale akevittforslag det siste året og hadde ingen planer om å lage en lokal akevitt. Men han er så imponert over gjengen fra Åsgårdstrand at han har gjort et unntak. På lørdag ble han så henrykt av entusiasmen fra Åsgårdstrands befolkning at han tar med seg vinnerakevittoppskriften til Grimstad og setter 4000 flasker på fat slik at de blir klar til sommeren. 

Morten Karlen, Freddy Røed, Sissel Karleng, Rikke Espedalen og Vidar Halvorsen på prøvesmakingen

Nå er smaken satt og brenneriet overbevist, så vi regner med å lansere akevitten til Åsgårdstrandsdagene i juni, smiler Terje Simonsen, formann i Aasgaard Gilde.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes