2017: Aasgaard Strandøl ble lansert under Åsgårdstrandsdagene

 

Rett før de De Derre gikk på scenen i Munchsparken, kom representanter fra bryggeriene i Horten og Tønsberg sjøveien med det nye Aasgaard Strandølet. Ølet er utviklet i samarbeid mellom Meny, BorreBrygg, Horten Mikrobryggeri og produsert hos Mathias Krüger, Færder Mikrobryggeri.

Siden i fjor høst har øl-prosjektgruppa i Aasgaard Gilde, med Svend Egil Nilsen i spissen, smakt seg fram til riktig balanse mellom ølbasen fra Kölch og hyllebærekstrakt. Oppskriften ble doblet 10 ganger, fra 400 liter til 4000 liter øl, og her i distriktet var det kun Færder mikrobryggeri som hadde muligheten til å produsere slike mengder. 

Samarbeid om Strandølet: (f.v) prosjektleder Svend Erik Nilsen, Helge Rognes, Rune Melås, Nils-Arve Savjord Terje Simonsen, Haakon Thorsen, Elisabeth Kjær (Horten Mikrobryggeri), Filip Bernhardsen (Borre Brygg), Frode Andreassen, Carl-Otto Hinlo og Hans-Christian Auensen. Her venter de på flasketappingen.                                                 Foto: Tom Arild Dahl

 

Det er stor konkurranse i ølmarkedet og det krever en del mot fra både Meny, ved Hans Christian Auensen, og Aasgaard Gilde for å satse så mye på første batch. Gildet takker Hans Christian og Meny for at de satser slik de gjør på dette lokal ølet. Hans Cristian og Benjamin, som er brus- og øl- ansvarlig på Meny, var med på å sette i gang produksjonen av Aasgaard Strandøl hos Færder Mikrobryggeri, og de fikk et godt inntrykk av hvordan ølet ble laget. 

Fra venstre: Frode Andreasen, Helge Rognes, Hans Christian Auensen og Benjamin innrømmer at det er store forhold på Færder Foto: Terje Velle

 

 

Aasgaard Gildes designer, Bettina Myklebust Støvne i London, har brukt kornåkrene ovenfor Damgata som modell for øl-etiketten. Igjen har Bettina  imponert alle med sin design, og vi er stolte av å ha henne med på laget!

Den nye design profilen til Strandølet er inspirert fra åkrene ovenfor Damgata. Utviklet av designeren Bettina Støvne Myklebust

 

Vår flotte, kreative og utrolig flinke designer Bettina.

 

Så da, kjære naboer og venner i Åsgårdstrand og omegn, håper vi dere liker ølet som vi har laget! Du kan kjøpe Aasgaard Strandøl  på Meny, Joker og andre butikker, samt de fleste restauranter og puber i distriktet.

Overskuddet fra ølsalget går som vanlig tilbake til positive tiltak i Åsgårdstrand. 🙂

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes