Aasgaard Strandakevitt på en av Londons beste restauranter.

 

Den internasjonale kjente, to stjerners Michelin restauranten, Aquavit i New York, har fått sin egen Akevitt-restaurant i London – med samme navn. Den Skandinavisk pregede restauranten har bilder fra Vardø på veggene, porselen fra Figgjo og serverer akevitt fra Det Norske Brenneri. Her kan du få servert Aasgaard Strandakevitt til forrett, hovedrett eller dessert. Et steinkast unna Piccadilly Circus kan du spise skandinavisk inspirert mat både til frokost, lunsj og middag.

Inngangspartiet tilRestaurant Aquavit er fasjonabelt

 

Det er Phillip Hamilton, svensk investor, fiskeeksportør og restaurant- og utelivskonge, som har åpnet denne unike restauranten i et av Londons travleste strøk. Med investeringer på over 6 millioner pund, bare i lokalene, kjenner du luksusen slå mot deg i det du går inn døren, uten at det skremmer bort en vanlig skandinav. Med fokus på skandinaviske råvarer og tradisjoner har Hamilton klart å skape et unikt sted som viser det absolutt beste fra vår kultur innen mat, drikke og design.

Det er Phillip Hamilton, svensk investor, fiskeeksportør og restaurant- og utelivskonge, som har åpnet denne unike restauranten i et av Londons travleste strøk.

 

Etter et møte i London med Jarle Nereng fra Det Norske Brenneri, viste Hamilton stor interesse for brenneriet i Grimstad.  «Det er utrolig viktig for oss å presentere den norske kulturen med gode produkter som representerer hele Norge. Akevitt er et relativt nytt fenomen for engelskmenn, men de elsker jo Skandinavia. Vi har også en del nordmenn som gjester, og det er ekstra gøy å hilse på de som har en tilhørighet til noen av de lokale akevittene», sier gründer og daglig leder Philip Hamilton.

Restauranten er pusset opp for ca. kr 60 millioner og oser av eleganse i nordisk stil

 

For Aasgaard Strandakevitt, og de andre lokale akevittene som er solgt inn til Restaurant Aquavit, er dette med på å sette norske akevitter på verdenskartet. Det er Det Norske Brenneri som har inngått dette samarbeidet med en av Londons beste restauranter. Det er blitt avholdt introduksjonskurs, med smaksprøver og historiefortellinger, for de ansatte på restauranten, slik at de skal kunne formidle litt av akevittens bakgrunn for sine gjester.

Utvalget på Restaurant Aquavit er enorm, og man kan få god drikke både til frokost og kveldsmat;-)

 

Hamilton, som selv har lang fartstid i restaurantbransjen, blant annet både fra Sverige og New York, er opptatt av at kundene skal få en unik opplevelse når de kommer hit; «Det å gå ut og spise på restaurant skal være en attraksjon i seg selv. Da må vi fylle denne attraksjonen med opplevelser som gjør at gjestene vil komme tilbake» sier den energiske Hamilton.

For medlemmene i Aasgaard Gilde, er dette en stor ære og ikke minst anerkjennelse. «Nå må vi snart på studietur til London», avslutter Terje Simonsen.

De som ønsker seg en unik skandinavisk matopplevelse på sin neste London-reise, bør besøke Restaurant Aquavit, St James’s Market 1 Carlton Street, London.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes