Rett før de De Derre gikk på scenen i Munchsparken, kom representanter fra bryggeriene i Horten og Tønsberg sjøveien med det nye Aasgaard Strandølet. Ølet er utviklet i samarbeid mellom Meny, BorreBrygg, Horten Mikrobryggeri og produsert hos Mathias Krüger, Færder Mikrobryggeri.
Siden i fjor høst har øl-prosjektgruppa i Aasgaard Gilde, med Svend Egil Nilsen i spissen, smakt seg fram til riktig balanse mellom ølbasen fra Kölch og hyllebærekstrakt. Oppskriften ble doblet 10 ganger, fra 400 liter til 4000 liter øl, og her i distriktet var det kun Færder mikrobryggeri som hadde muligheten til å produsere slike mengder.

Samarbeid om Strandølet: (f.v) prosjektleder Svend Erik Nilsen, Helge Rognes, Rune Melås, Nils-Arve Savjord Terje Simonsen, Haakon Thorsen, Elisabeth Kjær (Horten Mikrobryggeri), Filip Bernhardsen (Borre Brygg), Frode Andreassen, Carl-Otto Hinlo og Hans-Christian Auensen. Her venter de på flasketappingen. Foto: Tom Arild Dahl
Det er stor konkurranse i ølmarkedet og det krever en del mot fra både Meny, ved Hans Christian Auensen, og Aasgaard Gilde for å satse så mye på første batch. Gildet takker Hans Christian og Meny for at de satser slik de gjør på dette lokal ølet. Hans Cristian og Benjamin, som er brus- og øl- ansvarlig på Meny, var med på å sette i gang produksjonen av Aasgaard Strandøl hos Færder Mikrobryggeri, og de fikk et godt inntrykk av hvordan ølet ble laget.

Fra venstre: Frode Andreasen, Helge Rognes, Hans Christian Auensen og Benjamin innrømmer at det er store forhold på Færder Foto: Terje Velle
Aasgaard Gildes designer, Bettina Myklebust Støvne i London, har brukt kornåkrene ovenfor Damgata som modell for øl-etiketten. Igjen har Bettina imponert alle med sin design, og vi er stolte av å ha henne med på laget!

Den nye design profilen til Strandølet er inspirert fra åkrene ovenfor Damgata. Utviklet av designeren Bettina Støvne Myklebust
Så da, kjære naboer og venner i Åsgårdstrand og omegn, håper vi dere liker ølet som vi har laget! Du kan kjøpe Aasgaard Strandøl på Meny, Joker og andre butikker, samt de fleste restauranter og puber i distriktet.
Overskuddet fra ølsalget går som vanlig tilbake til positive tiltak i Åsgårdstrand. 🙂
Comments are closed.