Gjengen fra Åsgårdstrand har deltatt på Oslo Aquavit festival og Akevittfestivalen i Gjøvik. Nå framover skal de utvikle et lokalt øl og i januar begynner utviklingen av juleakevitten 2017
Det Norske Brenneri (DNB) med Odd Nelvik i spissen er så fornøyd med Aasgaard Gilde at han inviterte oss til Oslo Aquavit festival i september, på Gamle Raadhus restaurant. Samme helgen ble matstreif arrangert og til denne festivalen var over hundre tusen besøkende og Oslo sentrum var dekket med lokale mat og drikke produsenter. Aasgaard Strandakevitt ble servert til akevittkjennere fra hele Norge, og til stor begeistring. Kjendiskokken Øyvind Hellstrøm som også har sin egen akevitt, var overrasket og entusiastisk over akevitten fra Åsgårdstrand.
Alle som kjenner historien til akevitt vet at folket rundt Mjøsa innehar stor ekspertise på akevitt og hvordan denne skal smake. Aasgaard Gilde ble invitert av DNB og en entusiastisk akevittgjeng fra Nesodden til å delta på den tradisjonelle Akevittfestivalen på Gjøvik. Aasgaard Strandakevitt fikk noen fantastiske tilbakemeldinger fra smaksdeltageren fra Mjøstraktene.
Når snøballen først har begynt å rulle så opplever Aasgaard Gilde at flere vil samarbeide med oss.
Lokalt øl
Det er ikke bare lokale akevitter som er populært i Norge, lokale ølsorter er også svært populært. Meny i Åsgårdstrand kan tilby over 220 sortert lokale ølsorter, men ingen fra Åsgårdstrand. Derfor har Aasgaard Gilde blitt invitert til å lage en egen Aasgaard Strandøl. Noen av medlemmene i Aasgaard Gilde skal på kurs i ølbrygging hos Borrebrygg og Horten Mikrobryggeri i Horten. Dette vil være starten på vårt lokale øl som tenkes å lanseres sommeren 2017. Mange spørsmål må besvares og mange typer øl må testes. Ølet skal jo sette smaken på lyset her i Åsgårdstrand så vi må finne en urt som vokser her i byen vår. For hvilken urt skal vi velge til vårt lokale øl og skal det være lyst eller mørkt? I akevitten brukte vi Pors, men kan hylleblomst, fjærsauløk eller mjødurt bli den urten som gjør at vårt lokale øl får sin riktige smak? Dette er spørsmål som gruppen fra Aasgaard Gilde må finne ut av i løpet av vinteren.
Juleakevitt
Det Norske Brenneri har invitert entusiastene fra Åsgårdstrand til Grimstad for å utvikle en egen juleakevitt i 2017. Allerede i januar drar en delegasjon fra Åsgårdstrand ned til Grimstad med nye ideer, og smaksløkene skjerpet, for å smake fram neste års store lansering av en egen Aasgaard Juleakevitt. Alle som har smakt og fulgt Aasgaard Strandakevitt vet at dette er en mild og sommeraktig akevitt, som selvfølgelig passer til julematen, men som er litt utypisk som juleakevitt. Derfor blir det spennende å få laget en egen juleakevitt som også setter farge på vinterlyset vårt.
Akevittbeger
Den lokale keramikeren Ingrid Kristine Lund designer og produserer egne porselensglass i samarbeid med Aasgaard Gilde, disse akevittglassene kommer i salg etter hvert som de blir produsert. Akevittbegrene er designet for å fange lyset i Åsgårdstrand og konturene av Porsbladet er preget inn i glasset.
Overskuddet føres tilbake
Aasgaard Strandakevitt har solgt i 5000 eksemplarer og overskuddet brukes til positive tiltak i Åsgårdstrand. Utedusjen er på plass og de eldre på aldershjemmet får sin akevitt i år som i fjor. Åsgårdstrand Frivillige Byorkester vil få støtte til sin egen frivillige akevittøvelse. Men vi har fremdeles penger igjen og har du noen forslag til hva pengene skal brukes til, så ønsker vi å høre fra deg. Skriv til kontakt@aagaardgilde.no
Comments are closed.