Produkter

Aasgaard Gilde ønsker å sette smak på lyset i Åsgårdstrand. Det samme lyset som kunstnere har fargelagt. Vi ønsker også skape tradisjoner for gilde i Åsgårdstrand.


 

 

Nyhet – Aasgaard Recepten

Før i tida, når man var forkjølet eller litt tufs, fikk man ofte tips om å ta seg en dram. Aasgaard Gilde har utviklet drammen som kanskje kan hjelpe mot forkjølelse og gruff. En viss placeboeffekt kan vi vel si at den har.

Med indremedisiner og lege Jon Anders Takvam i spissen, testet og utviklet vi denne lokale helsedrammen med utgangspunkt i Chaga, en spennende sopp med kaffelignende smak. Vi har hentet bitterhet fra bla. rognebær og sødme fra multer. Andre helsebringende ingredienser er solbær, rosenrot, pors, geitrams, slåpebær, kvann, ingefær og et hint av absint. Stig Bareksten, flere ganger verdensmester i gin, har bistått med blanding og produksjon av denne eliksiren.

Bestilles på Vinmonopolet her

Aasgaard juleakevitt 2021

Årets juleakevitt 2021 er i salg
Lukt Kompleks duft av karve, madeira, sitron, lakris,
pors og julekrydder.
Smak Mykt anslag av sitron, madeira og mild karve, lakris og
grønn kardemomme.
Farge Dyp gyllen.
Produsent Det Norske Brenneri
Årgang 2021
Land, distrikt Norge, Agder, Grimstad
Metode Lagret primært på madeira fat med innslag av fransk eik.
Emballasjetype Glass
Kork type Syntetisk kork
Utvalg Bestillingsutvalget
Grossist Det Norske Brenneri AS

Aasgaard Strandakevitt

Aasgaard Strandakevitt passer veldig godt til sjømat, og mange kvinner har falt for den milde og runde smaken. Det lille hintet av pors er også med på å gjøre akevitten unik og god, – og det grafiske designet er umiskjennelig fra Åsgårdstrand, etiketten ligner ikke på noen annen i sin varegruppe.

Smak:
Bløt og krydderpreget. Litt varm ettersmak med hint av fat og vanilje. God fylde
Lukt:
Aroma med fint preg av pors, anis, sitrus og urter, hint av fat.
Farge:
Middels dyp gyllen.
Bestilles på vinmonopolet her

 

Aasgaard Juleakevitt

Smak:
Mykt anslag av sherry og karve, dernest pors, appelsin og søt lakris.

Lukt:
Nese av sherry, pors og karve, med hint av madeira og sitrus.

Farge:
Gyllen

Råstoff:
Norsk potetbrennevin, krydder

Metode:
Tradisjonell produksjonsprosess. Norsk potetsprit og krydderdestillater. Fatlagret på gamle eikefat.

Bestilles på vinmonopolet her


 

Aasgaard Strandøl

Aasgaard Strandøl er basert på oppskrifter fra det tyske ølet Kôlch som er et lyst sommerpreget øl. Det er et hint av Hyllebær i som gir det en spesiell og god smak. Kjennere beskriver Aasgaard Strandøl som en lys ale, hvitt skum og floral lukt. Smaken er mild og balansert, fruktig og den avsluttes ganske tørt.

Ølet kan bestilles av puber og restauranter hos Færder Mikrobryggeri i Tønsberg.
På telefon 918 84 549 eller epost: post@faerdermikrobryggeri.com

Meny og Joker i Åsgårdstrand selger ølet deilig nedkjølt.

Oppskrift på ølet for deg som vil brygge selv:

Malt:

  • Castle Pale 85%

  • Castle Cara Clair 5%

  • Castle wheat 10%

Humle:

  • Northern Brewer, kokestart, 6 IBU bidrag
  •  Tettnang, midtkoks, 4 IBU bidrag
  • Tettnang, kokeslutt, like mye som midtkoks
  • Hylleblomst

Aasgaard Strandbobler Prosecco Superiore

Musserende vin fra Italia.

Smak:
Frisk og fruktig med god lengde.

Lukt:
Aromatisk med toner av blomster, sitrus og mandel.

Farge:
Lys

Produsent:
Andreola

Syre: 5,8 g/l
Sukker: 8 g/l
Glass: 75 cl

Bestilles på vinmonopolet her


 

Presentasjoner for Horten mat og øl festival

Akevitt
Øl

Powered by WordPress. Designed by WooThemes